Skip to content

"FREE SHIPPING" FOR YOU ORDERS OF 200 TRY OR MORE!

Pratik Vegan Tarifleri Vegan tarif nedir? - Balanu

Pratik Vegan Tarifleri Vegan tarif nedir?

Çoğumuzun yemek pişirmeye ayıracak zamanı yok. Günlük hayat telaşı, yetişmeye çalıştığımız sorumluluklarımız… Oysa sağlığımızı belirleyen vücudumuza aldığımız besinlerdir. Yanlış besinler uzun vadede farkında bile olmadığımız rahatsızlıkların en önemli sebeplerine dönüşebilirler. Yemek pişirmeye zaman ayıramadığımız zamanlarda hepimizin yardımına koşacak pratik tarifler var. Sana ilham vermesi açısından bir kaç tanesini paylaşıyoruz…

Vegan Humus - 10dk

  • Buzlukta bekleyen haşlanmış nohut
  • Sarımsak • Limon
  • Tahin • Zeytinyağı
  • Kimyon
  • Tuz
  • Bıçaklı doğrayıcı / blender
  1. Kişi başı ortalama 1 su bardağı nohut kullanabiliriz.
  2. Doğrayıcıya nohutları, sarımsakları (1 su bardağı nohuta 2 dişten az olmayacak şekilde) ve nohutu haşladığımız sudan ekleyerek kremamsı kıvama gelene kadar çekiyoruz.
  3. Damak zevkinize göre, 3 yemek kaşığı kadar tahin, yarım çay bardağı zeytinyağı, yarım limon suyu ve tuzu ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  4. (Belirtilen miktarlar 1 su bardağı nohut için sunulmuştur) Tabağa aldıktan sonra üzerine biraz daha zeytinyağı koyup; kimyon, pul kırmızıbiber ve dilerseniz turşu ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Kırmızı Fasulye Vegan Salatası - 10dk

  • 2 su bardağı haşlanmış meksika fasulyesi veya 1 kutu hazır konserve
  • 5 sap taze soğan
  • Haşlanmış mısır
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • Kornişon turşu
  • Dereotu
  • Limon suyu veya nar ekşisi

Soğanları ve biberi doğrayıp tüm malzemeyi karıştırıyoruz. Damak zevkinize göre tuz ve kırmızı pul biber de ilave edebilirsiniz.

Bebek Patates Salatası - 20dk

  • Bebek patates 
  • Taze soğan 
  • Zeytinyağı 
  • Hardal – isteğe göre-
  • Limon 
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  1. Bebek patatesleri güzelce yıkayarak ikiye bölüyoruz.
  2. Yağlı kağıt serili tepsiye patatesleri koyarak biraz tuz ve zeytinyağı ile karıştırıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında etrafları kızarana kadar pişiriyoruz.
  3. Patateslerin her iki tarafının da eşit kızarması için ara ara tepsiyi çıkararak patatesleri karıştırmak faydalı olacaktır.
  4. Taze soğanları yıkayıp dilediğimiz büyüklükte doğrayarak bir kaba alıyoruz.
  5. Güzelce pişen patateslerimizi de kaba koyduktan sonra üzerine sosu dökerek 3-4 dk. kadar bekleyip karıştırdıktan sonra afiyetle yiyoruz

Sos:

  • Bir çay bardağına; yarısına kadar zeytinyağı,
  • 1 limon suyu,
  • 1 yemek kaşığı hardal,
  • 2 diş sarımsak ve bir tutam tuzu koyarak karıştırıp patatesler pişene kadar kenarda bekletiyoruz.
  • Böylece sos içerisindeki tüm malzemelerin tatları güzelce kendilerini bırakabiliyorlar.

Not: Tarifi normal patates ile yapacaksanız, kabuklarını soymayı unutmayın.

Yulaflı Kurabiye Topları - 20dk

  • 10-15 adet için 2 adet olgun muz
  • 1 su bardağı yulaf ezmesi
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı pekmez (tadının şekerli olmasını istemezseniz pekmezi eklemeyebilirsiniz)
  • Dilediğiniz kuru meyve ve kuru yemişler
  1. Bir kabın içerisinde çatal ile muzları ezdikten sonra tüm malzemeyi koyarak karıştırıyoruz.
  2. Yulafı yavaş yavaş eklemelisiniz.
  3. Hafif sulu bir kıvam elde etmemiz gerekiyor.
  4. İstediğiniz kuru meyve ve yemişleri de ekledikten sonra top top yapıp, fırın kağıdı serili tepside önceden ısıtılmış 175 derece fırında toparlanıp altları kızarana kadar pişiriyoruz.
  5. Fırından çıktığında halen yumuşak olan kurabiyeleriniz soğudukça sertleşecek ve form kazanacaktır.
Older Post
Newer Post
Close (esc)

Subscribe to Our Newsletter!

Subscribe to our newsletter to receive news about promotions and discounts!

Welcome - All Products 10% Discount

To use 10% discount code for your one-time purchase of 500 TRY or more on Balanu.com products: BALANU22

Search

Added to cart