SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK
Sürdürülebilir tarımda Kaz Dağları
dünyadaki en yüksek ikinci oksijen içeriğine sahiptir.
Orman alanlarının dışında zengin tarım
arazileri bulunmaktadır.
Balanu, endemik çeşitliliğin yoğun
olduğu Kaz Dağları'nda sürdürülebilir tarım uyguluyor ve ürünlerini kendi
bahçelerinden veya yerel üreticilerden temin ediyor.
Bitki bazlı proteinlerin ekolojik
faydaları
"Daha fazla bitki bazlı protein
tüketmek yalnızca vücudunuzu beslemekle kalmıyor, aynı zamanda
ama aynı zamanda gezegenin yenilenmesine
de yardımcı olabilir!
Bitki bazlı proteinler doğal olarak
laktoz içermez ve süt ürünlerine duyarlılığı veya alerjisi olanlar için
uygundur. Bitki bazlı protein ise sindirim sistemini daha kolay etkiler ve daha
az alerjiye neden olur.
Bezelye ve pirinç proteini ile peynir
altı suyu proteinine benzer tam bir amino asit profili oluşturabilirsiniz."
KARBON EMİSYONLARI
"2019'da yapılan bir araştırma, kişisel sera gazı emisyonlarında yüzde 50'lik bir azalmaya geçişin,
Lakto-ovo-vejetaryen beslenme düzenine geçiş sırasında yüzde 35 oranında düştü."
SU TÜKETİMİ
Su tüketimi, bitki bazlı proteinlerin hayvan bazlı proteinleri gölgede bıraktığı bir diğer önemli alandır.
Kendini dünyadaki su krizini çözmeye adamış bir savunuculuk grubu olan Su Ayak İzi Ağı'ndan elde edilen verilere göre, sığır eti, kümes hayvanları ve domuz eti gibi hayvansal protein kaynakları, baklagiller, kabuklu yemişler ve tahıl taneleri gibi bitkisel proteinlerden çok daha fazla su kullanıyor.
BM DESTEKLİ
Protein tüketiminizi tamamen bitki bazlı yapmayı seçmeseniz bile, gezegenin sağlığını desteklemek için bazı küçük değişiklikler yapmayı düşünün.
Et tüketimini azaltmanın çevresel etkisi o kadar dikkate değer ki,
2019 BM iklim raporunda hayvansal proteinde küresel bir azalma çağrısında bulunuldu.