Kaz Dağları'nda Sürdürülebilir Tarım ve Balanu
Kaz Dağları dünyanın en yüksek ikinci oksijen içeriğine sahip ormanlık alanlarının dışında zengin tarım alanları bulunmaktadır. Balanu, endemik çeşitliliğin yoğun olduğu Kaz Dağları'nda sürdürülebilir tarım uyguluyor ve ürünlerini kendi bahçelerinden veya yerel üreticilerden temin ediyor.
Bitki bazlı proteinlerin ekolojik faydaları
"Daha fazla bitki bazlı protein tüketmek yalnızca vücudunuzu beslemekle kalmaz, aynı zamanda gezegenin yenilenmesine de yardımcı olabilir! Bitki bazlı proteinler doğal olarak laktoz içermez ve süt ürünlerine duyarlılığı veya alerjisi olanlar için uygundur. Öte yandan bitki bazlı proteinler , sindirim sistemini daha kolay yorar ve daha az alerjiye neden olur Bezelye ve pirinç proteini ile peynir altı suyu proteinine benzer tam bir amino asit profili oluşturabilirsiniz."
Karbon Emisyonu
"2019'da yapılan bir araştırma, kişisel sera gazı emisyonlarını %50 azaltmaktan lakto-ovo vejetaryen beslenme düzenine geçmenin bunları yüzde 35 azalttığını gösterdi."
Su Tüketimi
Su tüketimi, bitki bazlı proteinlerin hayvan bazlı proteinleri gölgede bıraktığı bir diğer önemli alandır.
Kendini dünyadaki su krizini çözmeye adamış bir savunuculuk grubu olan Su Ayak İzi Ağı'ndan elde edilen verilere göre, sığır eti, kümes hayvanları ve domuz eti gibi hayvansal protein kaynakları, baklagiller, kabuklu yemişler ve tahıl taneleri gibi bitkisel proteinlerden çok daha fazla su kullanıyor.
BM Destekli
Protein tüketiminizde tamamen bitki bazlı olmayı tercih etmeseniz bile, gezegenin sağlığını geliştirmek için bazı küçük değişiklikler yapmayı düşünmelisiniz. Et tüketimini azaltmanın çevresel etkisi o kadar dikkate değer ki, 2019 BM İklim Raporu'nda şöyle denildi: Bu küresel bir hayvansal proteinin azaltılması çağrısında bulundu.